Ny speedwayklubb

Karlstad Hammarö Speedwayklubb

En ny speedwayklubb är bildad i Karlstad Hammarö.
Visionen är att bedriva och marknadsföra speedwayen i Värmland på bästa tänkbara sätt så att nya och befintliga ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner får åka speedway och därmed ge dem så bra förutsättningar som möjligt inom sporten.
Ett viktig mål och målsättning är att klubben skall bygga underifrån med ungdomsverksamhet för att bredda speedwayen i Värmland.
Klubben skall bedriva ungdomsverksamhet och i dagsläget är sex ungdomar klara för att åka 2014.
Klubben kommer även att ha ett division 1 lag där förare som Victor Palovaara, Adrian Bergqvist, Rickard Forsblad, Oskar Johansson och Jeremia Thelaus visat sitt intresse över att köra för klubben, även ett samarbeta med Valsarna är också aktuellt.

Klubben har en färdig styrelse och en marknadsgrupp som jobbar för att säsongen 2014 skall bedrivas på ett så bra sätt som möjligt.
Karlstad Hammarö Speedwayklubb kommer att bedriva all sin verksamhet i Svemo o SSIs ( Svensk Speedway & Isracing ) regi.

Klubben kommer även att ta upp verksamheter som Flat Trac och Isracing för att få en komplett rundbaneverksamhet på Kalvholmen.

Verksamhet:
Microspeedway
Ungdomsspeedway
500cc speedway
Tjejspeedway
Veteranspeedway
Isracing
Flat Track

Info om Svemo
Svemo Motorcykel- och Snöskoterförbundet är det idrottsförbund som samlar alla som vill träna och tävla med motorcykel och snöskoter. Förbundet bildades 1935 och är medlem i Riksidrottsförbundet (RF).
Motorcykelsport är internationellt sett en av världens mest spridda idrotter. Svensk motorcykel- och snöskotersport står sig bra internationellt och har genom åren haft stora framgångar.
Källa: svemo.se

Share Button